Angol verzió - English versionVáltás akadálymentes nézetreRSS csatorna

Aktualitások

Hírek
Sajtóközlemények

Klaszterfejlesztés

EU logó
Banner
Címlap CENTRAMO
CENTRAMO Kiválósági Hálózat – Klasztermenedzsment Képzés és Klaszter Mobilitás Nyomtat Email


Az Európai Bizottság a Versenyképesség és Innovációs Keretprogramból (CIP) támogatja a 2011 decemberében útjára indult, CENTRAMO Kiválósági Hálózat – Klasztermenedzsment Képzés és Klaszter Mobilitás projektet.

A 6 projektpartner részvételével konzorciumi formában megvalósuló együttműködés fő céljai a klaszter szerveződések alapjául szolgáló klaszter menedzsment szervezetek illetve maguk a menedzserek képességeinek fejlesztése, növelése.
 
A projekt fő elemét két képzési program jelenti
 
1. Klasztermenedzsment benchmark:

• az Európai Bizottság által elfogadott egységes klaszter értékelési módszertan alapján a konzorciumi partnerek által delegált, összesen 12 szakértő egyhetes képzési programon vesz részt, majd az elsajátított módszertan alapján a szakértők saját országukban megadott számú klasztert értékelnek és elemeznek.
• a klaszter felmérések során feltárt hiányosságok javítására tematikus partnertalálkozók kerülnek megszervezésre a partner országokban.
• a felmérést sikerrel teljesítő klaszterek számára lehetőség nyílik az Európai Bizottság által támogatott kezdeményezésekben történő részvételre, például csatlakozási lehetőség az Európai Klasztermenedzserek Klubjához.

2. Klasztermenedzsment képzés:

• ezen projektrész keretében a konzorciumi partnerek által delegált 6 szakértő vesz részt egy több hetes nemzetközi képzésen, melyet az Európai Bizottság által elfogadott szakértők tartanak.
• a képzés sikeres elvégzése után, az azon résztvevő delegáltak jogosulttá válnak az elsajátított módszertan alapján a saját országukban klasztermenedzserek részére szóló tréningek megtartására. 
 
A CENTRAMO projekt résztvevői
1. MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. – Magyarország, mint konzorciumvezető
2. Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség - Szlovákia
3. CzechInvest – Befektetés és Üzletfejlesztési Ügynökség - Csehország
4. Horvát Vállalkozásfejlesztési és Ipari Minisztérium - Horvátország
5. Izmíri Fejlesztési Ügynökség - Törökország
6. Lengyel Gazdasági Minisztérium - Lengyelország

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásában a Versenyképesség és Innováció Keretprogramon belül az Európai Klaszter Kiválóság Kezdeményezés alatt valósul meg, időtartama 2011. december 1-től 2013. november 30-ig tart.


 [ Vissza ]