Angol verzió - English versionVáltás akadálymentes nézetreRSS csatorna

Aktualitások

Hírek
Sajtóközlemények

Klaszterfejlesztés

EU logó
Banner
Címlap
Gépmodernizálás uniós támogatással Nyomtat Email
A Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft.-t egy a szakmában már évtizedek óta aktívan tevékenykedő és hozzáértő szakember alapította. A kiegészítő munkaként indult vállalkozás évről évre növekedett, előbb bérelt majd egyre nagyobb és nagyobb saját műhelybe költözött.

„Első komolyabb cégem a Budapest Szerelvény Értékesítő Vállalat volt, ahova havonta több száz darab, különböző méretű karim tömítést szállítottam. Két év múlva egy régi ház felújításával sikerült egy 60 négyzetméter alapterületű műhelyt kialakítani, ahol egy alkalmazott segítségével és egy 20 tonnás hidraulikus préssel, illetve egy TRIPP körkivágóval már 56 partnert tudtunk kiszolgálni. Később egy 400 négyzetméteres telephely építését terveztük és valósítottuk meg, ahol ekkora már három alkalmazottal, 220 partnert kiszolgálva működtünk. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően 2006-ra 720 négyzetméteren három hidraulikus és nyolc excenter présssel, három körkivágóval és nem utolsó sorban egy rendkívül drága és korszerű CNC tömítés kivágó géppel rendelkeztünk, melyek segítségével 48 órán belül legyártottunk bármilyen különleges alakú, méretű, kivágható tömítést” – összegezte a vállalkozás történetét Tóth Mihály ügyvezető igazgató.

A kft. a legkorszerűbb technológiai háttérrel kívánja kiszolgálni megrendelőit, ezért a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretein belül egy mozgó hidas kivágó gépet szereztek be. „A szerkezet megvásárlása azért volt szükségszerű, mert az akkor már működő CNC gépünkön annyi munka volt, hogy a nagyobb méretű, többször visszatérő tömítéseket át kellett tennünk egy termelékenyebb stancoló gépre. Ennek a gépnek a megvásárlásával visszakaptuk azt a lehetőséget, hogy a CNC gépünkön újra 24 órán belül tudjunk tömítésgyártást vállalni” – magyarázta a fejlesztés hátterében álló szakmai indokokat Tóth Mihály. A gép további előnye, hogy nagyméretű tömítéseket is le tudnak gyártani, illetve sokkal gyorsabb, mint a CNC gép, így megfelelő darabszámú termelés esetén jelentősen kisebb költséggel tudják elkészíteni a tömítéseket.
 
Tóth Mihály, ügyvezető igazgató
A Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft. már több alkalommal sikeresen használta ki a pályázati lehetőségeket: eddig három pályázatot készítettek és mindhárom esetben uniós támogatást nyerhettek el projektjeik megvalósításához.
 
A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a cég partnereinek a száma 2008 végére elérte a 489-et, és több mint 20 tonna tömítést gyártanak éves szinten. „Jelenleg a magyar piacon ismert tömítő lemezek 80%-a megtalálható raktárunkban, így partnereinknek a felhasználás körülményeinek ismeretében a legkedvezőbb árú tömítést tudjuk ajánlani, és a legrövidebb időn belül teljesítjük igényeiket” – emelte ki a fejlesztésekkel járó piaci előnyöket az ügyvezető.
 
Tóth Mihály másoknak is szívesen ajánlja figyelmébe az uniós források igénybe vételét, hiszen jó lehetőséget teremt a technológiai korszerűsítésen keresztül a vállalkozás jövedelemtermelő képességének, piaconmaradási esélyeinek és versenyképességének a növelésére.

Kedvezményezett neve: Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft.
Beruházás helye: Békés megye, Orosháza
Projekt összköltsége: 6 883 000 Ft
Elnyert támogatás: 2 065 000 Ft
Pályázat neve: GOP - 2.1.1/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
 [ Vissza ]