Angol verzió - English versionVáltás akadálymentes nézetreRSS csatorna

Aktualitások

Hírek
Sajtóközlemények

Klaszterfejlesztés

EU logó
Banner
Címlap
Pályázati forrással kombinált kedvezményes hitel Nyomtat Email

Büszkék vagyunk azokra a mikrovállalkozásokra, amelyek szerte az országban erőn felüli teljesítménnyel, töretlen optimizmussal és tenni akarással dolgoztak meg az előrelépés lehetőségéért az elmúlt időszakban. E vállalkozásoknak fokozott figyelemre van szükségük, hiszen ha minden mikrovállalkozás csak egy új embernek adna munkát a jövőben, az már önmagában százezres nagyságrendben csökkentené a munkanélküliek számát.

Ezen pályázatunk kettős segítséget nyújt a mikrovállalkozások számára. Megteremti a lehetőségét annak, hogy igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor e mellé a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. Így a fejlesztés szinte teljes mértékben állami forrásból valósul meg.
 
Mire lehet pályázni?
A GOP-2011-2.1.1/M és a KMOP-2011-1.2.1/M kódszámú „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázat keretében a mikrovállalkozások fejlesztése érdekében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, valamint információs technológia fejlesztésre lehet támogatást igényelni.
Kik pályázhatnak?
A pályázati kiírásra mikrovállalkozásnak minősülő gazdasági társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók pályázhatnak.
Mekkora a támogatás összege és mértéke?
A vissza nem térítendő támogatás (pályázati forrás) összege legalább 1 millió forint, legfeljebb 4 millió forint lehet.
A visszatérítendő támogatás (támogatott hitel) összege legalább 1 millió Ft, legfeljebb 8 millió Ft lehet, mértéke pedig legfeljebb a projektösszköltség max.45%-60%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a visszatérítendő támogatás összegét.
 
Hogyan lehet pályázni?
A pályázatok elkészítéséhez és szabályos benyújtásához szükséges valamennyi információ és dokumentáció a Nemzeti Fejlesztési Terv honlajáról letölthető. A pályázatok személyesen, egyablakos ügyintézés keretében a Közvetítőknél nyúthatók be.
A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től 2011. december 31-ig lehetséges.
 

Kapcsolódó dokumentumtárak

 [ Vissza ]