Angol verzió - English versionVáltás akadálymentes nézetreRSS csatorna

Aktualitások

Hírek
Sajtóközlemények

Klaszterfejlesztés

EU logó
Banner
Címlap
Egyablakos ügyintézés, személyes ügyfélkezelés Nyomtat Email

Az Új Széchenyi Terv kiemelt figyelmet fordít a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére, nemzetgazdaságban betöltött szerepük erősítésére. A vállalkozói szektoron belül is kiemelkedő fontosságú a mikrovállalkozások fejlesztése, forráshoz jutásuk elősegítése, hogy egy kisebb összegű támogatás segítségével arányosan nagyobb üzleti előrelépést érhessenek el. Ezért a mikrovállalkozások, illetve az induló vállalkozások körében is nagyon népszerű "Mikrovállalkozások fejlesztése" támogatás egyszerűsített eljárásrendben, közvetítők segítségével, gyorsan elérhető finanszírozási forrás.
A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból, hitelrészből és saját forrásból tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a Pályázati Projektértéket. 
  • A vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 millió forint, legfeljebb 4 millió forint lehet.
  • A visszatérítendő támogatás összege legalább 1 millió forint, legfeljebb 8 millió forint lehet.
  • A kombinált mikrohitel program keretében a pályázónak legalább 10% saját forrást (önerőt) kell biztosítania.
  • A vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a visszatérítendő támogatás összegét.
Kiemelkedően fontos, hogy a kétféle forrás egyszerűsített eljárásban, egyablakos megoldással, 30 napos átfutási idő alatt érhető el. A források eljuttatása a mikrovállalkozások részére mikrofinanszírozó szervezetek bevonásával történik.

Egyablakos pályázatbeadás - a Közvetítők szerepe
Jelen pályázati kiírásra a pályázat (azaz a támogatási-, és hitelkérelem), a közvetítő szervezeteken keresztül, személyesen nyújtható be, ezzel is segítve, hogy pályázóink folyamatos tanácsadást kapjanak a pályázat beadása során.

A közvetítő szervezet az ügyfél igényeinek megfelelően, az ország egész területéről  választható az alábbi listából: "A Mikrovállalkozások fejlesztése pályázat közvetítői".  
 


A pályázati dokumentáció
  1. a visszatérítendő támogatás vonatkozásában hitelkérelemből,
  2. a vissza nem térítendő támogatás vonatkozásában Projekt adatlapból,
  3. valamint a pályázati felhívás G. fejezete szerint előírt, illetve a Közvetítő által – saját belső szabályozó dokumentumai alapján - egyedileg előírt egyéb mellékletekből áll.
A támogatás visszatérítendő részéhez kapcsolódó dokumentumok benyújtásának vonatkozásában a Közvetítő saját belső szabályozó dokumentumai – üzletszabályzat, kockázatkezelési- (kockázatvállalási, fedezetértékelési, ügyfél- és partnerminősítési, ügyletminősítési) szabályzat – irányadóak.
 
A pályázat (kitöltött projektadatlap és a felhívásban, valamint az útmutatóban előírt mellékletek) elektronikus adathordozón (kizárólag egyszer írható, írásvédett CD lemezen) a pályázati kiírás részét képező, kinyomtatott és cégszerűen aláírt nyilatkozattal együtt adható be személyesen a Közvetítő szervezetnél. Leadás előtt a közvetítővel együtt a pályázati dokumentáció teljessége is ellenőrizhető.

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatos további információk a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon találhatók, felvilágosítást pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a MAG Zrt. telefonos ügyfélszolgálata nyújt.
 [ Vissza ]